#STANDWITHUKRAINE

Під час візиту на Південноукраїнську АЕС президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін оглянув місце прильоту російської ракети і пошкодження будівель станції внаслідок цього

Він підкреслив, що це є справжнім актом ядерного тероризму з боку рф. «А отже, світовій спільноті потрібно вжити всіх заходів для того, щоб росія більше ніколи не намагалася здійснювати акти ядерного тероризму стосовно українських ядерних об’єктів», – наголосив очільник Енергоатома. І додав, що вкрай важливо позбавити російську федерацію самої можливості вчиняти подібний терор.

Водночас, зауважив Петро Котін, Енергоатом вживає заходів для ліквідації наслідків обстрілу. Наразі ПАЕС працює стабільно, пошкоджені лінії поновили, відновлюють також інфраструктуру, що зазнала пошкоджень внаслідок вибуху.

Нагадаємо, 19 вересня 2022 року о 00:20 армія рф здійснила ракетний обстріл промзони Південноукраїнської атомної електростанції.

Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею було пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.