На одній з вітчизняних АЕС обговорили хід ремонтної кампанії

Перебіг та попередні результати ремонтної кампанії у режимі відеозвʼязку сьогодні обговорили Міністр енергетики України Герман Галущенко, очільник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та голова Державної інспекції з ядерного регулювання України Олег Коріков з керівництвом та колективом однієї з українських атомних електростанцій.

Герман Галущенко підкреслив, що енергетики роблять усе можливе для того, щоб українці були зі світлом: «Достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм, сьогодні вийшов з планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії».

Про зусилля, які докладають працівники Компанії, щоб підключити енергоблоки до енергомережі після ремонтів якомога швидше, говорив і Петро Котін:« «Перед колективом атомників стоїть важливе завдання – забезпечити роботу усіх дев’яти енергоблоків, що розташовані на підконтрольній Україні території, до початку опалювального сезону».

Очільник Енергоатома також зазначив, що дострокове підключення чергового енергоблоку до енергомережі забезпечить стабільніше постачання електроенергії та допоможе уникнути відключень світла в українських домівках. «Це стало можливим завдяки оперативній і професійній роботі наших атомників», – додав міністр енергетики Герман Галущенко.

Від Міністерства енергетики та Енергоатома Петро Котін вручив працівникам атомної електростанції нагороди – за сумлінне виконання трудових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток і функціонування атомної енергетики країни та з нагоди Дня Незалежності України!