#STANDWITHUKRAINE

Петро Котін проінспектував роботу однієї з вітчизняних АЕС

16 березня 2023 року Міністр енергетики України Герман Галущенко, Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та керівництво Компанії відвідали з робочим візитом одну з вітчизняних атомних електростанцій.

Як зазначив Герман Галущенко, наразі всі наявні в Україні потужності працюють задля енергетичної безпеки держави, а плани ворога зазнали краху: на завершення опалювального сезону наша країна виходить із профіцитом електроенергії, достатніми запасами газу та вугілля, а головне – досвідом і підтримкою потужної міжнародної коаліції.

Президент Енергоатома Петро Котін своєю чергою подякував атомникам, які в надскладних умовах демонструють ефективну працю, забезпечуючи країну електроенергією:

«Після виведення у плановий ремонт одного з енергоблоків вісім інших блоків АЕС на підконтрольній державі території працюють на максимальній наявній потужності. Електроенергія українцям постачається стабільно, її достатньо для задоволення потреб споживачів. Я дякую всім атомникам за їхню самовіддану працю».

Енергоатом робить усе можливе, наголосив його керівник, щоб забезпечити Україну електроенергією: скорочує терміни всіх видів ремонтів і в рекордно стислий час відновлює роботу енергоблоків після аварійних зупинень.

Крім того, Герман Галущенко і Петро Котін за участі голови первинної профспілкової організації Енергоатома Олексія Лича провели з керівництвом та оперативним складом АЕС нараду з виробничих питань, а також нагородили атомників станції Подяками Міністерства енергетики України, відзнаками Компанії «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України» та почесними грамотами.