#STANDWITHUKRAINE

Енергоатом та Holtec погодили наступні кроки задля впровадження технології ММР в Україні

10 жовтня 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів онлайн-зустріч із президентом Holtec SMR LLC Келлі Трайсом та віцепрезидентом Holtec з проєктів в Україні Ріазом Аваном. У зустрічі також взяли участь технічні фахівці обох компаній, дотичні до проєкту ММР.

Під час зустрічі сторони оголосили про створення проєктних команд у складі представників Енергоатома та Holtec, які забезпечуватимуть технічний супровід реалізації проєкту ММР в Україні. Досягнули домовленостей щодо проведення подальших періодичних зустрічей на керівному та експертному рівні. Також обговорили програму обміну візитами на технічному рівні для організації тісної кооперації між фахівцями обох компаній і якомога швидшого досягнення поставлених амбітних цілей.

Президент Енергоатома зазначив, що сьогоднішня дискусія заклала фундамент для подальшого співробітництва. Своєю чергою представники Holtec висловили готовність до ще активнішої співпраці задля втілення запланованого.

Насамкінець Петро Котін, подякувавши представникам компанії Holteс за зустріч, наголосив, що розвиток малих модульних реакторів в Україні є вкрай важливим передусім для зміцнення енергетичної безпеки та незалежності нашої держави.

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року очільники Енергоатома й американської компанії Holtec International Петро Котін і Доктор Кріс Сінгх підписали угоду про будівництво в Україні малих модульних реакторів за технологією Holtec.