#STANDWITHUKRAINE

Міжнародне співтовариство має об’єднатися для посилення тиску на рф та повернення ЗАЕС під контроль України, – Петро Котін

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час зустрічі з генеральною директоркою Всесвітньої ядерної асоціації (WNА) Самою Більбао-і-Леон подякував за запрошення на Всесвітній ядерний симпозіум 2023 та можливість обговорити подальше співробітництво з WNA, підтримку України та українського ядерного сектору з боку організації, а також внесок українських атомників в її роботу.

Петро Котін розповів пані Більбао-і-Леон про поточну ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС і наголосив, що повномасштабна агресія росії проти України поставила й утримує радіаційну та ядерну безпеку під загрозою, якої раніше не бачив цивілізований світ.

«Міжнародне співтовариство має об’єднати зусилля, щоб якнайшвидше повернути ЗАЕС під контроль її законного оператора – Енергоатома» – сказав президент НАЕК.

Напади на ядерні об'єкти, підкреслив він, викликають серйозні занепокоєння не лише щодо безпеки, а й стосовно перспектив подальшого розвитку атомної енергетики в усьому світі.

Петро Котін нагадав, що атомна генерація в Україні забезпечує понад 55% загальної потреби в енергії та є одним зі стовпів вітчизняної енергетичної безпеки. І враховуючи нові виклики та завдання, розвиток ядерної енергетики є пріоритетом не лише для Енергоатома, а й для всієї держави.