#STANDWITHUKRAINE

«Нова повітряна лінія – це зміцнення енергетичного безвізу України», – Петро Котін

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін відвідав одну з підстанцій АЕС, з якою через повітряну лінію буде забезпечений зв’язок української та європейської енергосистеми. Наразі відбувається тестовий режим її роботи.

Петро Котін наголосив на тому, що українськими атомниками була проведена колосальна робота: «Це зміцнення енергетичного безвізу, про який ще рік тому говорив Президент України, і ми все зробили вчасно та якісно».

Він подякував будівельникам, підрядникам та усім, хто брав участь у відновленні роботи лінії. Крім того, президент Компанії нагородив працівників нагрудними знаками, відзнаками, подяками та почесними грамотами за їхні зусилля у цій роботі.

«Це велике досягнення для України, яке змінює нашу роль у Європейському союзі і в майбутньому дозволить продаж електроенергії нашим партнерам. Однак це – лише початок. Адже попереду нас чекає будівництво малих модульних реакторів, нових енергоблоків, виробництво компонентів ядерного палива та реалізація інших проєктів. Ми все зробимо у встановлені терміни, у нас на все вистачить сил», – запевнив Петро Котін.

Відновлена лінія відкриває перед Україною нові перспективи, а також стане ще однією надійною складовою роботи української енергосистеми як частини європейської енергомережі.