Енергоатом і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розвиватимуть партнерство у протидії дезінформації

3 травня 2024 року очільник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей підписали Меморандум про співпрацю. Спільна мета Енергоатома і Центру – працювати над розбудовою стратегічних комунікацій, а також спільно протидіяти ворожій пропаганді та фейкам.

У сучасних умовах розбудова атомної галузі шляхом побудови нових енергоблоків на українських АЕС є безальтернативним курсом України до енергетичної незалежності. Водночас наративи, які поширює ворог, спрямовані на підрив таких планів. Тому лише спільними зусиллями в тісній комунікації з фахівцями Центру можливо ефективно протидіяти зазначеним інформаційним загрозам.

Під час зустрічі з представниками Центру очільник Енергоатома Петро Котін зазначив, що «дезінформація, спрямована проти Енергоатома, шкодить як іміджу Компанії, так і репутації країни в цілому. Тому ми спільними зусиллями повинні протистояти інформаційним загрозам, не даючи шансу агресору шкодити роботі Енергоатома у виконанні покладених на нього завдань – забезпеченні України та українців стабільною електроенергією».

У свою чергу, керівник Центру Ігор Соловей підкреслив, що «фахівці Центру ведуть боротьбу з російською інформаційною агресією, тому чудово розуміють проблематику інформаційних загроз для ядерної енергетики країни. І співпраця Центру та Енергоатома в питаннях протидії дезінформації є важливим кроком реагування на сучасні виклики, що постають перед усією країною та енергетичною галуззю».Зазначений Меморандум формалізував відносини між сторонами та в перспективі сприятиме ще більш об’єктивнішому інформуванню суспільства про поточний стан та розвиток ядерної енергетики України.