#STANDWITHUKRAINE

Ядерний терор рф наражає на небезпеку весь цивілізований світ 

Сьогодні, 29 серпня, у світі відзначається Міжнародний день дій проти ядерних випробувань.

Проводиться він згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 2 грудня 2009 року.

Щороку у цей день проводяться різноманітні заходи з інформування, просвіти та визнання необхідності заборони ядерних випробувань, що має бути цінним кроком в побудові безпечнішого світу.

Але російська федерація, держава-терорист, на противагу всьому світу в одноосібному порядку виходить з Договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО-ІІІ) і ядерним шантажем тримає в напрузі весь цивілізований світ.

Своїми безглуздими діями росія сьогодні наражає весь світ на небезпеку повторення ядерної катастрофи.

З 4 березня 2022 року після танкового обстрілу російськими військовими була захоплена найбільша атомна станція в Європі – Запорізька АЕС. Вона і досі перебуває під контролем ворога. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС окупанти тримають військову техніку та боєприпаси. Атомна електростанція фактично перетворилася на військову базу, де тероризують український персонал та населення міста-супутника.

Нагадаємо, що ДП «НАЕК «Енергоатом» відмовився від російського ядерного палива, товарів, робіт і послуг для потреб вітчизняних АЕС.

Ядерний тероризм з боку рф не лише не припиняється, а весь час посилюється.

Міжнародна спільнота має більш рішуче вести єдину політику щодо санкціонування Росатома та повністю відмовитись від послуг російського ядерного сектора.