#STANDWITHUKRAINE

Працівників українських АЕС профілактично обстежать щодо серцево-судинних захворювань

Генеральний директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров звернувся до президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна з ініціативою силами своєї медичної установи провести обстеження працівників атомних електростанцій.

Перша така місія у складі п'яти фахівців (кардіолог, кардіохірург, аритмолог, невролог і лікар УЗД) вже відпрацювала на Південноукраїнській АЕС.

Загалом лікарі Інституту серця оглянули понад 80 працівників станції. Цю групу пацієнтів сформували спеціалісти відділу охорони здоров’я атомної станції на основі результатів попередніх медоглядів та рекомендацій лікарів.

У травні така сама «серцева» місія планується на Хмельницькій АЕС, у червні – на Рівненській. Після відвідування всіх АЕС на підконтрольній державі території лікарі Інституту нададуть заключення по кожному оглянутому пацієнту.

НАЕК «Енергоатом» щиро вдячний Борису Тодурову та колективу очолюваного ним Інституту серця за піклування про фізичний стан атомників. Такі профілактичні огляди допоможуть їм зберегти здоров'я, а за потреби провести необхідні медичні дії й уникнути ускладнень.