#STANDWITHUKRAINE

На майданчину однієї з АЕС відбулось засідання Ради головних інженерів Енергоатома

21-22 листопада 2023 року відбулося чергове засідання Ради головних інженерів ДП «НАЕК «Енергоатом» під головуванням тимчасового виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора Юрія Шейка та головного інженера ВП НТЦ – голови РГІ Олега Годуна. В робочій зустрічі участь взяв і директор департаменту ядерної енергетики та промисловості Міністерства енергетики України Дмитро Чальцев.

Головні інженери українських атомних електростанцій та сервісних підрозділів Енергоатома обговорили питання забезпечення подальшої безпечної експлуатації енергоблоків АЕС.

Поміж іншого головні інженери розглянули:

  • досвід проведення ремонтних робіт і використання технології Holtec (США) з вивезення відпрацьованого ядерного палива до ЦСВЯП за результатами 2023 року;
  • питання подальшого переведення обладнання 3-го та 4-го класу безпеки на ремонт за технічним станом, забезпечення імпортозаміщення запасних частин та наявності резервних комплектів, впливу впровадження концепції «Течія перед руйнуванням» на підвищення безпеки енергоблоків, досвід переробки рідких радіоактивних відходів на заводі з їхньої переробки ДМП ЧАЕС;
  • питання впливу збільшення частоти в енергосистемі на роботу обладнання енергоблоків АЕС.
  • Окремо обговорили напрями залучення персоналу ВП ЗАЕС до виконання ремонтів на майданчиках вітчизняних атомних електростанцій.

    Для довідки: засідання Ради головних інженерів регулярно проводиться задля напрацювання рекомендацій з питань підвищення безпеки, надійності й ефективності експлуатації АЕС, продовження термінів експлуатації енергоблоків, поліпшення систем технічної підтримки, техобслуговування та ремонту.