#STANDWITHUKRAINE

Фахівці Енергоатома розповіли школярам про роль атомної енергетики у протидії кліматичним змінам на планеті

22 листопада 2023 року в приміщенні Дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом» відбулася зустріч фахівців Компанії з учнями столичної школи № 95, де обговорили роль атомної енергетики у протидії кліматичним змінам на планеті.

Під час спілкування старшокласники дізнались про основні причини глобального потепління, джерела надходження парникових газів в атмосферу Землі та про те, як міжнародні організації й окремі держави реагують на цю проблему.

Представники Енергоатома розповіли учням про «Рамкову конвенцію ООН щодо зміни клімату», «Кіотський протокол», «Паризьку кліматичну угоду», а також про належність АЕС до низьковуглецевої енергетики, адже за показником викидів вуглекислого газу на одну кіловат-годину виробленої енергії атомні станції є одним з найбільш чистих видів електрогенерації.

Також школярам продемонстрували макети промислового майданчика й енергоблока АЕС. А ще діти довідались, як на атомних станціях поводяться з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

Насамкінець гості перевірили засвоєні знання на інтерактивних панелях, отримали призи за правильні відповіді та невеличкі сувеніри на згадку про візит до Енергоатома.