Сформовано Наглядову раду «Енергоатому»

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про затвердження результатів відбору членів Наглядової ради акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів № 566-р від 21 червня.

Зокрема, до Наглядової ради обрано трьох незалежних членів і двох представників держави.

Незалежними членами Наглядової ради «Енергоатому» обрано Тімоті Джона Стоуна, Майкла Елліота Кірста та Ярека Неверовича, як представників держави – Віталія Петрука і Тимофія Милованова.

«Реформа корпоративного управління «Енергоатому» стратегічно важлива для забезпечення енергетичної безпеки держави. Особливо зараз, коли Україна продовжує жити в умовах щоденного російського терору і ворог продовжує атакувати і знищувати енергетичну інфраструктуру України, атомна генерація є ключовою для забезпечення стабільного енергопостачання в країні.

Завершення корпоратизації «Енергоатому» відкриває додаткові можливості для залучення значних інвестицій у галузь і розвиток вітчизняної атомної енергетики. До Наглядової ради увійшли дійсно професіонали світового рівня, і це значно підвищить довіру до підприємства і реалізації великих стратегічних проєктів, зокрема проєкту з добудови енергоблоків Хмельницької АЕС», – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Тімоті Джон Стоун очолює Асоціацію ядерної промисловості Великої Британії, а також страхову компанію Nuclear Risk Insurers – світового лідера у сфері ядерного страхування. Обіймав посаду незалежного директора Horizon Nuclear Power та невиконавчого директора Європейського інвестиційного банку.

Майкл Елліот Кірст – засновник та керуючий директор компанії EuroAtlantic Partners, має глибоку світову експертизу у сфері енергетики і зокрема ядерній галузі. Обіймав керівні посади у Westinghouse Electric Company.

Ярек Неверович – екс-міністр енергетики Литви і головний радник президента Литви з питань навколишнього середовища та інфраструктури.

Віталій Петрук – з 2015 по 2019 роки очолював Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Тимофій Милованов – екс-міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, очолює Київську школу економіки.

Джерело