#STANDWITHUKRAINE

На ЗАЕС посилився контроль над атомниками: персоналу заборонено навіть спілкуватись між собою

На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції правила роботи і перебування на об'єкті чи не щодня стають для працівників дедалі жорсткішими.

Після нещодавно введеної заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду – вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження.

Нагадаємо, що нині на ЗАЕС залишається працювати близько 2,5 тис. атомників. Проте ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції тепер стала служба охорони: саме озброєні «охоронці» наразі вирішують, як їй функціонувати. Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою.

Під суворим табу і будь-які переміщення територією ЗАЕС, окрім тих, які місцеві поліцаї чітко визначили. Виходити не те що за межі станції, а й просто на вулицю – суворо заборонено. Перебуваючи на роботі, працівники тепер мають право дивитися лише прямо перед собою. Бо повертати голову, та навіть просто глянути вбік, – суворо заборонено.

Причина нових заборон, що неабияк ускладнюють робочу комунікацію між працівниками ЗАЕС, проста: рашисти намагаються замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції. Найбільшої в Україні та Європі атомної станції! Яку окупанти цинічно перетворили на військовий об'єкт!