#STANDWITHUKRAINE

Завдяки ефективній ремонтній кампанії Енергоатом збільшує виробництво та продаж електроенергії, й покриває зобовʼязання з виконання ПСО

ДП «НАЕК «Енергоатом» завершує планову ремонтну кампанію 2023 року – до об’єднаної енергомережі вже під’єднані сім атомних енергоблоків, з яких шість – «тисячники».

Введення в роботу енергоблоків після планового перевантаження свіжим паливом дозволило Енергоатому як виробництво електроенергії, так і доходи від її продажу. Це дає можливість вже у вересні сплачувати послугу ПСО (спеціальні обов’язки із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів) у повному обсязі.

Так, станом на сьогодні, НАЕК сплатив за послугу ПСО за вересень 2023 року вже понад 6,3 млрд грн, або 70% від її прогнозної вартості, що дає можливість постачальникам універсальних послуг використати близько 3 млрд грн для власних розрахунків.

Крім того, Енергоатом у вересні 2023 року зменшив заборгованість за послугу ПСО, яка виникла через окупацію і відключення ЗАЕС за минулий рік на понад 2 млрд гривень.

Найближчим часом з планового ремонту будуть виведені ще два атомні енергоблока, які працюють на підконтрольній Україні території. Тож, Енергоатом працюватиме на максимальних наявних потужностях, забезпечуючи електроенергією українців в зимовий період та виконуючи усі фінансові зобов’язання.