#STANDWITHUKRAINE

Всі поставлені завдання перед структурними підрозділами Енергоатома були виконані. Я пишаюсь тим, як ми відпрацювали у зимовий період - Петро Котін

15 березня 2024 року Балансова комісія, яка є постійно діючим колегіальним органом АТ «НАЕК «Енергоатом» з оцінки ефективності, на своєму засіданні визнала роботу Компанії, всіх її філій та відокремлених підрозділів у 2023 року задовільною.

На засіданні було розглянуто широке коло питань роботи Енергоатома під час воєнного стану. Зокрема було відзначено:

  • перевиконання плану виробництва та відпуску електроенергії,
  • успішне проходження осінньо-зимового періоду,
  • збільшення коефіцієнту використання встановленої потужності енергоблоків АЕС на 7%,
  • скорочення термінів тривалості ремонтної кампанії сумарно на 66 діб.

За словами в. о. Голови правління АТ «Енергоатом» Петра Котіна, попри воєнний стан результати роботи Компанії у 2023 році є позитивними. Всі поставлені завдання перед філіями та відокремленими підрозділами Енергоатома були виконані. Компанія забезпечила надійне постачання електроенергії населенню та економіці України, особливо під час опалювального сезону.

«Я пишаюсь тим, як ми відпрацювали у зимовий період. Нам вдалося досягнути 100%-го коефіцієнту використання встановленої потужності АЕС на підконтрольній Україні території. Такий результат – важливий здобуток, якого досягли завдяки високопрофесійним та скоординованим діям всіх атомників при експлуатації енергоблоків та правильному підходу до проведення ремонтної кампанії напередодні холодів», – зазначив керівник НАЕК.