#STANDWITHUKRAINE

Уряд продовжив дію карантину через COVID-19 до 30 квітня 2023 року

Кабінет Міністрів України продовжив режим надзвичайної ситуації для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України до 30.04.2023 року, а також продовжив на всій території України карантин до 30.04.2023 року (згідно постанови КМУ від 23.12.22 № 1423).

Відповідно до постанови КМУ № 372 від 26.03.2022 на період воєнного стану:

  • Згідно зі змінами, зелений, жовтий, помаранчевий та червоний рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи не застосовуються на період воєнного стану в Україні.

  • Фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів (масковий режим, дезінфекція рук та поверхонь), спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

  • Фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

  • Закладам охорони здоров’я – забезпечити готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

  • НАЕК «Енергоатом» запроваджує такі попереджувальні заходи: співробітники, у яких після прибуття на роботу або протягом дня виявляються симптоми гострого респіраторного захворювання (кашель, підвищення температури тіла), повинні бути негайно відправлені додому, залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій.

  • У разі виявлення COVID-19 у співробітника чи члена його сім’ї, він зобов’язаний повідомити про це роботодавця з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби.