#STANDWITHUKRAINE

Петро Котін: «Відмовитися від використання палива країни-агресорки – можливо. Досвід України це доводить»

Ядерне паливо американської компанії Westinghouse в активній зоні реактора ВВЕР-440 вже чотири місяці працює відповідно до заявлених виробником характеристик та забезпечує надійну роботу енергоблоку. І будь-які спроби дискредитувати використання цього палива на українських АЕС – це не що інше, як намагання ворога похитнути енергетичну безпеку України.

«Як компанія-оператор Енергоатом цілком задоволений надійністю й ефективністю роботи нового палива Westinghouse, перша паливна кампанія якого триває на блоці №2 РАЕС. Планується, що впродовж трьох місяців американське ядерне паливо, яке, нагадаю, розроблялося за участі фахівців Компанії, буде завантажене і на інший наш блок ВВЕР-440», – поінформував в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Він закликав інших європейських операторів АЕС використовувати надійну альтернативу ядерному паливу з рф. Адже це не лише скоротить надходження коштів в росію, яка використовує їх у війні проти України, але й забезпечить надійну, ефективну та безпечну експлуатацію енергоблоків.

Крім того, в.о. голови правління Енергоатома зазначив, що Компанія активно працює над постановкою на виробництво елементів, які раніше постачалися з рф. Наразі триває налагодження виробництва надставок, які разом із паливом використовуються в регулювальних касетах активних зон ВВЕР-440, і Енергоатом буде готовий приймати замовлення на виготовлення цих елементів з ІV кварталу 2024 року.

«Проведена робота переконливо свідчить, що російську монополію на паливо для реакторів ВВЕР-440 повністю зруйновано. І відмовитися від використання палива країни-агресорки – можливо. Досвід України це доводить!» – наголосив Петро Котін.

Будь-яка недостовірна інформація, зауважив він, щодо використання ядерного палива Westinghouse – це лише ознаки російської ІПСО (інформаційно-психологічної операції), які не мають нічого спільного з реальністю.

Користуйтесь лише перевіреними джерелами інформації та не реагуйте на ворожі фейки!

Енергоатом і надалі працюватиме для енергетичної незалежності України та її громадян.