#STANDWITHUKRAINE

Місто-супутник РАЕС підтримує Енергодар

У місті-супутнику Рівненської АЕС нагороджено фіналістів творчого проєкту «Енергодар - це Україна!», що покликаний підтримати відважний персонал Запорізької АЕС та мешканців її міста-супутника, які в умовах окупації залишаються вірними Україні.

Учасниками мистецького проєкту НАЕК «Енергоатом» та Первинної профспілкової організації (ППО) Компанії у м. Вараш стали 14 дорослих та 25 дітей. Серед них також 8 працівників Рівненської АЕС: Оксана Пашко, Оксана Кльок та Роман Москвич (управління соціальних об’єктів), Тетяна Денісова-Кислянка та Лідія Семенюк (хімічний цех), Людмила Пашкевич (служба забезпечення якості), Сергій Трохимчук (цех теплової автоматики та вимірювань), Євген Остапович (навчально-тренувальний центр).

Нагородження корпоративними подарунками Компанії та її ППО відбулося в інформаційному центрі РАЕС «Полісся». Зокрема 14 робіт відзначено грамотами переможців та 24 – Подяками. Нагороди вручили заступник генерального директора РАЕС з персоналу Богдан Шмигельський та голова Первинної профспілкової організації підприємства Іван Мельник.

Богдан Шмигельський зауважив, що до проєкту активно долучилися різні покоління з міста-супутника РАЕС: «Це зрозуміло, адже ми як ніхто знаємо, що таке атомна енергетика, атомна станція та які наслідки можуть нести дії рашистів. Тому, ще з самого початку атомники надавали гуманітарну допомогу, реалізовували акції підтримки. Сьогодні Вараш став для багатьох прихистком, зокрема працівники ЗАЕС працевлаштовуються на РАЕС, ще чимало проходять тут навчання з підтримання кваліфікації. Спілкуючись з колегами зі ЗАЕС, ми бачимо, наскільки важлива для них моральна підтримка, зокрема через флешмоби, акції і творчі проєкти. У нашого ворога дуже серйозна пропаганда – мешканці тимчасово окупованої території перебувають в своєрідному «інформаційному вакуумі», тож меседжі, які ми надсилаємо, дуже важливі для підтримання їхнього бойового духу й незламності».

«У єдності наша – сила. Ці слова є справді значимими, адже, коли ми єдині – ми непереможні, що українці сьогодні демонструють усьому світові. У цьому проєкті було чимало робіт, які відображали наші патріотичні настрої, дух українського народу щодо незламності та віри в перемогу. Дякуємо всім, хто долучився й показав свою громадянську позицію. Переконаний, ЗАЕС повернеться в українську мережу, Енергодар буде чудовим й перспективним містом, чому ми всі разом посприяємо», – звернувся до молоді та дорослих Іван Мельник.

Учасники творчого проєкту висловили вдячність атомникам за багаторічну плідну співпрацю у реалізації творчих, просвітницьких та профорієнтаційних заходів, організованих для учнів закладів освіти Вараської територіальної громади.

«Я – людина творча, тож із радістю долучилася до цього проєкту, який ще й з таким глибоким змістом. Як мешканка міста-супутника АЕС, близько перейнялася цією темою, адже розумію, що це могло бути і з нами. Ми маємо пам’ятати, що Енергодар – це Україна і його сонце ще обов’язково зійде, як і сонце нашої неньки Батьківщини», – прокоментувала призерка, асистент вчителя Вараського ліцею № 2 Анастасія Климчук.

Загалом до проєкту Енергоатома долучилися 132 автори, які представили 151 роботу, виконану в стилі графіки та живопису. Окрім міста Вараш, учасниками стали також юні та дорослі митці Енергодара, Южноукраїнська, Нетішина, Славутича, Києва, Харкова, смт Іванків та Хмельницької області. Кращі з робіт експонувалися у Києві на тематичній виставці в офісі Компанії.